DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Zesde week bouwen, Where is Waldo (Tiny House Edition)

Zes weken zijn we nu aan het bouwen, zes weken geleden begonnen we met niets maar hoe veel is er deze week te zien? Vier dagen zijn we aanwezig geweest op de bouw en er is ontzettend veel gedaan, maar zo veel is onder de vloerplaten weggestopt. Where’s Waldo is ontstaan. Zie jij de bouwers en de werkzaamheden in deze post?

Donderdag, de dag van de leveringen. Drie bestellingen kwamen binnen, dit betekende veel sjouwen en op de juiste plek neerleggen zodat we voor de dagen die nog gaan volgen alle materialen binnen hebben. De sportscholen mogen dan wel dicht zijn, maar een dag materiaal verslepen geeft ook een goede workout!

De donderdag was een dag van weer een nieuwe ervaring. Op mijn rug onder het onderstel door om de DPC folie vast te plakken aan de vloerbalken. Kit werd tussen de vloerbalken en de DPC folie gesmeerd en vervolgens kon ik de folie aanduwen tegen de vloerbalken. De ruimte onder mijn onderstel is niet heel hoog, zo moest ik heel erg oppassen dat ik niet met mijn voeten bleef haken wanneer ik mijzelf verschoof. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar comfortabel is het niet…

De meeste bouwdagen sta ik toch een uurtje later op, vrijdag niet. Om 8 uur zaten we in de auto richting de Hornbach om alle elektra spullen te kopen, inbouwdozen, stopcontacten en een hele hoop buis en draad. Rond 10 uur weer terug naar huis. ’s Middags door naar de bouw waar we er achter kwamen dat de muren niet overal meer op de juiste plek stonden. De vloerbalken liggen los in mijn frame en hebben een heel klein beetje speling. Die speling werkte op dit moment tegen ons. Onderaan waren de muurdelen wat verschoven… Dit betekende alle muurdelen onder los halen en ze op de juiste plek vastschroeven. Doordat we zo druk bezig waren zijn we compleet de tijd uit het oog verloren en hebben we een hele lange bouwdag gemaakt. Uiteindelijk was het zo laat dat we de bouw niet meer opgeruimd hebben en maar naar huis zijn gegaan. Een raar gevoel om iedere dag alles netjes en opgeruimd achter te laten en toen niet.

Zaterdag kwamen we weer binnen, in de puinhoop van de dag daarvoor. We hadden een drukke dag voor de boeg. DPC folie aan de vloerbalken plakken, want donderdag hebben we bij lange na niet alles gedaan. Vloer isoleren en binnenmuren plaatsen. Eens zien hoe ver we komen en hoeveel er nog zichtbaar is na deze dag. Is er te zien waar de bouwers staan en hoeveel er gedaan is? We zijn de hele dag druk geweest, en bijna alles van wat te gedaan hebben is niet meer zichtbaar. Toch zijn dit de belangrijkste klussen!

Het stond niet op de planning om zondag nog een dag te bouwen. De bedoeling was om nog wat bestellingen te plaatsen en deze blog te schrijven. Uiteindelijk ’s middags toch de werkschoenen weer aan, gereedschap in de auto en nog een paar uur bezig geweest. Nu hebben we alle binnenmuren geplaatst! Eindelijk krijg ik beeld bij het formaat badkamer, hal, technische ruimte en de rest van de open ruimte. Wat zit er nog veel ruimte in!

Met alle bestellingen die ik nu binnen heb gekregen en de bestellingen die komende week zullen komen, kan ik bouwkundig mijn hele huis afbouwen. Installaties moeten nog besteld worden, maar ook dat zal goed komen. Wanneer mijn tussen vloeren dinsdag geleverd zijn, kunnen we de bovenverdiepingen plaatsen. Ik kijk er nu al naar uit!

Hebben jullie de bouwers en werkzaamheden nog terug kunnen zien?

2 gedachten over “Zesde week bouwen, Where is Waldo (Tiny House Edition)

 • Whow super.
  Hoop dat je alles op tijdbinnenkrijgt in deze rare tijd

  Beantwoorden
 • Cora Schuttelaar

  Het wordt chique hoor.
  Ben benieuwd…. we zien je tegemoet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *