DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Vijfentwintig weken bouwen, dakdekker in opleiding

Naast alle werkzaamheden welke plaats hebben gevonden op de bouw, vonden er ook werkzaamheden plaatst op mijn woonlocatie. Maandag heel vroeg in de ochtend zijn de grondwerkzaamheden begonnen. Mijn plekje ligt er weer keurig bij! Laat mijn huisje maar komen!

De laatste week voor het transport en eindelijk zit het dak dicht. Twee dagen lang heb ik als leerling dakdekker rondgelopen, wat een ervaring en ontzettend mooi om te kunnen zeggen dat ik echt overal aan heb gewerkt. Het dak van de schuur moet wel goed komen na alle opgedane ervaring.

Terwijl ik twee dagen op het dak te vinden was, werd er binnen in huis ook nog in een hoog tempo doorgewerkt. Bijna alle muren zijn behangen en de plafonds zijn opgeschuurd en twee keer in de witte verf gezet. Plak plak op het dak en plak plak op de muur!

 

Toen ik weer met beide benen op de grond te vinden was, kon ik verder met de badkamer. Hij is bijna af! Hopelijk is er nog tijd om hem helemaal af te maken voor mijn huis op transport gaat.

Iedere week gebeuren er weer dingen die sneller en makkelijker gingen dan verwacht, maar soms ook langer duren en moeilijker zijn dan van te voren gepland was. Dit weekend stond er nog een accu te wachten tot deze naar zolder mocht. Een klus waar iedereen tegen op zag. Uiteindelijk was het echt een klus die sneller en makkelijker ging dan verwacht was. Met dank aan een goede voorbereiding en een hoop sterke mannen stond de accu binnen no time op zolder!

De accu wordt direct op de omvormer aangesloten en zal mijn huis voorzien van stroom op de momenten dat mijn zonnepanelen niks meer opleveren.

De oplettende kijker was het al opgevallen, de vloer onder de accu. Afgelopen weekend is de vloer op zolder en de woonkamer vloer gelegd. Dit zijn grote stukken vinyl welke van de rol nog volledig op maat gesneden moesten worden. Passen en meten en wat ziet het er anders uit nu de definitieve vloer in het zicht komt. Voorlopig maar op sokken het huis door.

 

Een week die zichtbaar blijft. Mooie dingen zijn er gebeurd en alles wat nu af is voor het transport is echt super fijn! De afwerking kost altijd meer tijd dan je van te voren bedenkt. Uiteindelijk heb ik liever dat het afwerken wat langer duurt maar dat het goed gebeurt, dan dat we snel alles nog af willen hebben voor het transport maar dat er slordig gewerkt wordt. Hier nemen we echt de tijd voor.

Deze week zijn we weer tot grote hoogte geklommen, maar heel veel hoger dan drie treden van de trap zal ik voorlopig niet komen.

Een gedachte over “Vijfentwintig weken bouwen, dakdekker in opleiding

  • Bianca L

    Yeah, echt super wordt je paleisje.
    Nog 1 nachtje slapen en dan gaat het gebeuren…. je huis gaat op transport.

    Heel veel succes morgen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *