DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Vierentwintig weken bouwen, en toen was er een badkamer

Weken stond de tijd stil in de badkamer. Deze week kwam daar verandering in. Bijna iedere dag werd er wel in de badkamer gewerkt. Van het plaatsen van de gipsplaten, naar het boren van gaten voor allerlei doorvoeren tot het op maat maken en vast kitten van de wandbekleding. Een groot deel van de badkamer, en ook het moeilijkste deel is nu af. Komende week de rest, want voor dat mijn huis op transport gaat willen we de badkamer af hebben.

Dit was ook een week die in het teken stond van het maken van gaten in de gevel. Een pijnlijk moment maar wel een noodzakelijk moment. Voor onder andere de rookgasdoorvoer en ventilatie hebben we gaten gemaakt in de gevelbekleding. Gelukkig baart oefening kunst en komen we er gezamenlijk weer uit!

Dinsdag was ik ook weer sinds lange tijd aanwezig op mijn toekomstige woonlocatie. Maandag had ik stenen besteld voor de fundering van mijn huis en deze werden dinsdag al geleverd. Mooi om ook hier weer eens te zijn en leuk om ook de schuur te zien. Deze is door mijn buurvrouw gemaakt!

Vorige week waren er echt meters gemaakt met het gips. Deze week waren het niet zulke meters, maar wel heel belangrijk werk. De randen rondom de kozijnen hebben we ook met gips afgewerkt. Dit geeft gelijk meer het idee dat het ”af” is.

Naast de randen zijn ook de naden en gaatjes opgevuld. De ene dag kan het gevuld worden en de volgende dag sta je al het overtollige gips er weer af te schuren. Ik kan wel vertellen dat het er van opknapt maar je wordt er ook ontzettend stoffig van! De muren hebben ook al de eerste metamorfose ondergaan. Na het opvullen van de naden en gaatjes hebben we de muren in de eerste laag witte verf gezet. De eerste laag verf zit er op om de zuiging van de gipsplaten te verminderen. De muren worden namelijk nog behangen met een glasweefselbehang en ik wilde voorkomen dat het behang weer van de muren zou vallen omdat de gipsplaten alle behangplak weg hadden gezogen.

Vrijdag is er ook nog wat kleur aangebracht in de technische ruimte. De twee omvormers zijn opgehangen en moeten alleen nog aangesloten worden. De accu is inmiddels ook binnen en dit geeft wel de nodige rust. Zeker weten dat mijn systeem nu kloppend is.

Als laatste verrassing kwam daar ook nog de keuken. Deze werd donderdag geleverd en zaterdag zelfs al grotendeels in elkaar gezet. Komende week de laatste dingen afmaken en plaatsen. Nog een belangrijk onderdeel wat af moet zijn voor de transportdatum.

De deadline van 5 augustus komt steeds dichterbij, alles wat we af krijgen, krijgen we af, en wat niet lukt dat komt wel na het transport.

2 gedachten over “Vierentwintig weken bouwen, en toen was er een badkamer

 • Bianca L

  Hoe verder je komt, hoe meer het ook nog meer een geheel gaat vormen.
  Je hebt echt een top huis(je) en ook nog eens zelf opgebouwd met heel veel hulp.

  En komende week op transport, nog weer een spannend punt!

  xxx

  Beantwoorden
  • Sylvia

   Nou succes morgen.
   Ben wel benieuwd naar het eind resultaat als alles op zijn plek is.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *