DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Zesentwintig weken bouwen, veilig in Harderwijk

De week begon toch echt wel met kriebels in mijn buik. Nog twee dagen te gaan waarin we mijn kostbare vracht transport klaar moesten maken. Vloer leggen, de laatste banen behang op de muur plakken en alle gaten en kieren nalopen.

Terwijl druk waren in het huis, gingen de werkzaamheden op locatie ook weer door. De rijplaten werden gelegd en een deel van de parkeerplaatsen hebben we afgesloten. Alles ter voorbereiding op het transport.

Dinsdag aan het eind van de dag stond de heftruck klaar waarmee we mijn huis de schuur uit zouden halen. Woensdag ochtend hoefden we alleen de pootjes onder mijn huis weg te halen en hem heel rustig naar buiten te rijden.

Als ik het zo typ dan klinkt het zo eenvoudig, maar geloof me, dit heeft voor veel spanning gezorgd. Toen we namelijk woensdag bezig waren om de pootjes onder mijn huis vandaan te halen, zakte de hele woning een centimeter of 5 naar beneden, dan knijp je hem wel even. Gelukkig was de gewichtsverdeling goed en heeft mijn huis, eenmaal buiten de schuur, volledig zelfstandig gestaan. Nergens was meer ondersteuning nodig.

 

Stap voor stap wat foto’s over de rit de schuur uit, de dieplader op, naar Harderwijk en vervolgens het plaatsen op locatie. Wat ben ik blij dat hij veilig aangekomen is op zijn plek van bestemming!

Iedere stap werd uitvoerig bekeken. Plat op de buik op de grond om onder mijn huis te kunnen kijken, overal even overleggen en als klapper ook nog twee lekke banden…. Het bleken toch luchtbandjes te zijn. Gelukkig draait de transporteur hier ook zijn hand niet voor om en wordt dat ook weer keurig opgelost. Nu ik terugkijk op de transportdag geeft het mij wel rust dat ik zulke ervaren jongens rond had lopen die het volledige transport en de plaatsing hebben geregeld. Wanneer mijn huis Harderwijk weer zal verlaten (hopelijk duurt dat nog wel wat jaren), dan zal ik ze zeker weer opbellen om opnieuw het transport door hun uit te laten voeren.

Bedankt aan iedereen die er bij was tijdens de bouw en het transport, alle support, interesse en alle liefde en gezelligheid. Zonder jullie allemaal was het nooit zo een mooi huis geworden!

De dag na het transport was een dag om te genieten van mijn huis. Gezellig spelletjes doen midden in de keuken en een dag lang picknicken! Heerlijk even een dag rust.

Vanaf vrijdag zijn de werkzaamheden weer volop op gestart. Hitte of niet, mijn huisje moet toch echt een keer af. Inmiddels hebben we een trap, deze moet nog wit geschilderd worden, maar er is een trap. Van afvalhout hebben we een kledingkast voor in mijn slaapkamer gemaakt en menig stopcontact is inmiddels afgemonteerd.

Nog even een paar weken aanpoten en zo snel mogelijk alle systemen draaiende krijgen. Dan kan ik al mijn vrije uurtjes gaan genieten van mijn mooie uitzicht!

 

6 gedachten over “Zesentwintig weken bouwen, veilig in Harderwijk

 • Anne

  Super gaaf zeg en heel leuk om te zien. Veel woonplezier in jouw mooie huisje

  Beantwoorden
 • Robert Kroese

  Hoi Demi,

  Dat ziet er top uit, ik snap wel hoeveel tijd daar in verdwijnd.

  Heel veel woonplezier op je nieuwe stekkie

  Gr Robert

  Beantwoorden
 • Bianca L

  Wat gaaf zeg!
  En wat was het natuurlijk spannend voor jullie en wat fijn dat het zo goed is gegaan.

  Succes met de laatste loodjes en voor straks heel veel woonplezier!!

  Beantwoorden
 • Franca

  Schitterende plek heb je daar, zullen snel een kijkje komen nemen en als het nodig is steken we de handen uit de mouwen.

  Beantwoorden
 • Hi Demi,
  Binnenkort begin ik met het bouwen van mijn tiny house. Over het ontwerp ben ik nog aan het nadenken
  Het ontwerp van jouw th spreekt me erg aan.
  Ik vroeg me af of je misschien een bouwplan hebt voor de basis. En is dit bouwplan dan misschien te koop?
  Ik kijk uit naar je reactie.
  Hartelijke groet
  Irene

  Beantwoorden
  • Hoi Irene,
   Wat leuk dat je binnenkort gaat beginnen met het bouwen van je eigen tiny house! En nog leuker dat mijn ontwerp je zo aanspreekt!
   Ik heb je inmiddels een mail gestuurd op het door jou gebruikte mailadres. Hopelijk heb je deze ook ontvangen.
   Groet Demi

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *