DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Vierde week bouwen, de vlag mag uit!

Vier weekenden bouwen en het eerste feestje mogen we vieren! Het hoogste punt is bereikt en de vlag mag uit. Donderdag hebben we alle balken kunnen zagen zodat er vrijdag in één keer door geschroefd kon worden. ZES muurdelen hebben we in elkaar gezet, een record! Zaterdag de laatste twee muurdelen (waaronder het monster) in elkaar geschroefd en toen stonden er 14 muurdelen te wachten. Gaat het dan echt gebeuren en zien we vandaag de eerste vormen van mijn Tiny House omhoog komen?

Vorige week had ik het al over mijn zaagafval. Deze week heb ik al het zaagwerk voor mijn muurelementen er op zitten en is het zaagafval echt maar heel weinig! Gelukkig hebben we ook hier weer een bestemming gevonden, en nee het is niet de kachel! Het idee werd geopperd om verschillende kleuren houtbeits te halen, alle blokjes te beitsen en vervolgens een tafelblad te maken. Hoe gaaf is dat, dat zelfs mijn kleinste stukjes zaagafval zo nog een bestemming krijgen!

Donderdag zou ik een dag alleen aan het klussen zijn, gelukkig duurde dat niet lang en had ik eind van de ochtend hulp. Ondanks dat de werkzaamheden alleen ook te doen waren, is het altijd fijner en gezelliger om met z’n tweeën aan het werk te zijn. Aan het einde van de dag hadden we al het hout afgetekend, gezaagd en keurige stapels klaar liggen voor alle muurelementen die nog in elkaar geschroefd moesten worden. De week hiervoor hadden we in totaal zes van de veertien muurelementen in elkaar geschroefd. Dit weekend de laatste acht!

Vrijdag het record aantal van zes muurelementen in elkaar geschroefd, we hadden echt een goed ritme te pakken! Beginnen met makkelijke elementen om de draad weer te pakken te krijgen en eindigen met echte uitdagingen! Zaterdag de laatste twee muurelementen en daarna kunnen we ze gaan plaatsen. Wie had van te voren bedacht dat ik nu al zo ver zou zijn? Ik in ieder geval niet.

Een van de muurelementen die zaterdag nog in elkaar geschroefd is, heeft een zeer kenmerkende bijnaam gekregen, het monster. Zo gigantisch groot en zwaar is dit element. Maar……..

HIJ STAAT!!!!

Mijn Tiny House heeft zijn eerste muren staan en wat is hij groot! Ik schrok toch best wel over de hoogte, op tekening lijkt hij toch niet zoooooo groot. Eerst heb ik verbouwereerd een paar tellen naar boven staan staren voordat daadwerkelijk tot mij doordrong dat mijn Tiny House echt zo hoog zou worden, dat ik hier de komende jaren in ga leven en dat dit echt de volgende fase in mijn leven is.

Iedereen die mij helpt, lekker in het zonnetje lunchen of foto’s zien van hoe druk we met elkaar aan het werk zijn. Ik geniet van alle momenten, iedere dag is een feestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *