DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Derde week bouwen, duurt het nog lang?

Wanneer je al een jaar bezig bent met voorbereiden van zo een belangrijke stap in je leven, kan je, je bijna niet inbeelden dat het nog zo lang duurt voor je er daadwerkelijk woont. Iedere dag dat ik nu aan het bouwen ben zie ik zulke vorderingen en dat maakt dat ik er alleen nog maar sneller wil wonen. Gelukkig gaat de bouw op dit moment sneller dan gepland en ik hoop deze lijn voort te kunnen zetten tijdens de rest van de bouw. Uiteindelijk hoe sneller de bouw gaat, des te eerder kan ik er wonen!

Deze week zijn we heel druk geweest met de muurelementen. Tekenwerk van de houtconstructie moest nog een keer nagelopen worden op maatvoering en uiteindelijk moest er een overzicht komen die klopt met daarin de informatie welke balklengtes voor de muurelementen er uit welke balken gehaald moesten worden. De houtleverancier heeft al het hout in standaard maten geleverd. Zelf vind ik het echt de uitdaging om zo min mogelijk afval over te houden. Tot op heden vind ik dat het echt heel netjes gaat! Al mijn restanten passen in 1 doos en van de reststukjes gebruiken we ook nog zo veel mogelijk.

Donderdag hebben we de tijdelijke vloer nogmaals gelegd. In de oude opstelling verschoven meerdere platen en dat maakte dat er af en toe gevaarlijke situaties ontstonden. Voeten zakten nog wel eens weg tussen twee platen met het gevaar dat de DPC folie beschadigd kon raken. Dat willen we niet hebben. Nu in de nieuwe opstelling gaat het wel goed, geen van de platen kan nu meer verschuiven.

Vorige week waren de eerste muurelementen gemaakt, deze week zijn er weer een aantal gemaakt. Voordat deze op de vloerbalken geplaatst kunnen worden moet er nog geïsoleerd worden tussen de vloerbalken. Als vloerisolatie gebruik ik steenwol maar dan met een hardere persing. Hierdoor is de isolatiewaarde van 5 cm dikke steenwol met hardere persing net zo hoog als 10 cm dikke steenwol welke je bijvoorbeeld in de bouwmarkt kan kopen. Ik heb dus minder dikte nodig voor mijn isolatiemateriaal, maar haal nog steeds hele goede isolatiewaardes! Alle ruimtes tussen de vloerbalken aan de randen vullen we nu vast op, alles in het midden vullen we later pas op wanneer we de definitieve vloer gaan leggen.

Als eindresultaat van deze week kan ik melden dat we het grootste deel van de muurdelen afgetekend en gezaagd hebben. Volgende week de laatste stukken zagen en dan is het tijd om alles op te gaan bouwen! Hopelijk hebben we volgende week al wat meer een ”huisje” staan, of in ieder geval de eerste vormen.

2 gedachten over “Derde week bouwen, duurt het nog lang?

  • Goede voorbereiding is het halve werk!
    Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit gaat zien, nu is het (voor mij) nog een beetje fantaseren ;-))

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *