DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Tweede week bouwen, de eerste muurdelen zijn gemaakt

Nadat vorige week de vloer helemaal gelegd was, ben ik deze week begonnen met het leggen van de tijdelijke vloer. Dit maakt het mogelijk om mijn vloer als werkruimte te gaan gebruiken. Deze ruimte is hard nodig!

Afgelopen week heb ik ook nog eens last gehad van wat griep. Alle spanning en stress van de afgelopen periode kwam los. Uiteindelijk heb ik minder dagen aan mijn huis gewerkt, en echt even mijn rust genomen. Niemand, en vooral ik niet, heeft er wat aan als ik echt dagen ziek op bed zou liggen. Dus donderdag echt een dag rust genomen, vrijdag middag 2 uurtjes geweest om de tijdelijke vloer te leggen en zaterdag weer volle bak er tegenaan!

 

Om mijn muren in ”tilbare” stukken te maken hebben we er voor gekozen om deze op te breken in 14 elementen. Kopse gevels 2 stukken per gevel en de voor en achter gevel in 5 stukken elk. Het blijven als nog vrij grote stukken maar met 2 personen kunnen deze gedragen worden. Als eerste hebben we een soort mal gemaakt waarin we zeker zijn van rechte hoeken. Vervolgens kunnen de juiste balken afgetekend en gezaagd worden en daarna alles met behulp van de mal in elkaar schroeven. Alles gaat gelukkig vrij snel dankzij een goede voorbereiding en duidelijke set tekeningen. Tot op heden is iedere balk genummerd en beschreven. Ik kreeg zelfs te horen dat niemand verwacht had dat al mijn krabbels op de balken duidelijkheid zouden geven, maar uiteindelijk begreep iedereen ze!

Zaterdag hebben we de eerste 3 muurdelen gemaakt, in dit tempo heb ik met een paar goede dagen alle muurdelen gemaakt. De volgende stap is dan de constructieve platen aan de buitenzijde aanbrengen en de damp open folie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *