DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Eerste week bouwen, de vloer ligt er in

Zodra mijn onderstel geleverd werd ben ik begonnen met het plakken van DPC folie. DPC folie is een sterk waterkerende, dampremmende folie. Deze is rottingsvrij, soepel en buigzaam. Omdat het materiaal zo soepel is, kon ik het goed verwerken in het onderstel, al die opstaande randjes moesten ook goed staan. Naast de bovengenoemde eigenschappen speelt ook mee dat het bestand is tegen hoge belastingen en tegen zuren en alkalische elementen welke in de ondergrond of aangrenzende materialen voorkomen kan. Als nadeel is DPC folie niet UV-bestendig, maar doordat ik het ook niet in direct licht ga toepassen moet dat wel goed gaan.

Voordat ik mijn materiaal besteld had, heb ik een testopstelling gebruikt om te testen hoe ik de DPC folie het beste aan het onderstel kon plakken. Met een reguliere kit/lijm lukt dit namelijk niet. Uiteindelijk ben ik bij Foliefix SPUR van Den Braven uitgekomen, deze lijm is speciaal bedoeld voor het verlijmen van kunststoffolies en dampremmende lagen in de bouw. De lijm hardt uit onder invloed van de luchtvochtigheid tot een duurzaam zelfklevend rubber.

< Hier ben ik de eerste strook DPC folie aan het plakken. Ik kwam tot de ontdekking dat de Foliefix groen is en heel lastig van je handen af wilt, laat staan uit je kleding. Mijn broek is bij deze een echte werkbroek geworden, de eerste vlekken zitten er in!

 

> Bouwen alleen is niet zo mijn ding, de hele ochtend zonder mensen om mij heen om te overleggen, gelukkig bleef de hond mij gezelschap houden en kwam af een toe een knuffel of een aai over z’n bol vragen. ’s Middags kwam hulp en konden de eerste vloerbalken op maat gezaagd worden. Een lastige klus omdat alles precies op maat moest zijn, her en der ”happen” uit het hout gehaald moesten worden maar uiteindelijk zijn we heel ver gekomen.

 

 

< Op advies van mijn omgeving maak ik iedere dag een ”dagfoto”. Iedere dag een foto vanaf dezelfde plek, met deze foto na dag 1. De vloer ligt er voor ca. 1/3 al in en de DPC folie is ook voor ca. 1/3 geplakt.

 

 

 

> Dag 2 bouwen, verder met het plakken van de DPC folie en bijna alle vloerbalken gelegd. Nog maar 1 dag en dan durf ik wel te zeggen dat de vloer ligt. Een deel van de bouw waarvan ik verwacht had er 8 dagen mee bezig te zijn, en wat waarschijnlijk in 3 dagen af is.

 

< Na 3 dagen bouwen ligt de vloer er in. Rondom de wielen kwamen we nog een klein ”probleem” tegen, gelukkig was de oplossing snel gevonden! Die 4 kleine vlakken worden iets minder ge├»soleerd, maar de wielen kunnen op deze manier gewoon rond blijven draaien zonder iets te beschadigen.

Zonder hulp van familie en vrienden zou ik nu niet dit resultaat al hebben. Allemaal mensen in mijn omgeving bieden hulp aan en ik grijp dit ook met twee handen aan. Sommige klussen zijn niet alleen te doen, plus hoe meer zielen hoe meer vreugd! Het is fijn om met iemand nog te kunnen sparren over zaken en de passie en het plezier te zien bij iedereen. Bouwen is leuk maar het is nog leuker om het samen te doen!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *