DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Eerste leveringen materialen

15 februari blijft een datum om nooit te vergeten. Precies een jaar geleden afgestudeerd en vandaag de volgende stap genomen. De bouw van mijn eigen Tiny House is een feit. Gisteren, 14 februari, al 2 grote bestellingen in ontvangst mogen nemen, maar vandaag echt begonnen.

Gisteren werd ik in alle vroegte mijn bed uit gebeld dat de transporteur van mijn Neolife gevelbekleding er bijna was. Wat blijft dit een mooi materiaal en ik mag in mijn handjes knijpen dat ik de mogelijkheid en kans heb gekregen dit materiaal te gebruiken. Bedankt voor dit mooie Valentijns kado!

  

Neolife gevelbekleding ben ik in 2019 op de bouwbeurs in Utrecht tegengekomen. Ik was net gestart met dit tiny house project en zag kansen in dit materiaal. Het is een houtcomposiet, alle voordelen van hout, een natuurlijk materiaal maar dan compleet onderhoudsvrij. Het materiaal kenmerkt zich door unieke eigenschappen waardoor het weer en wind kan doorstaan. Licht van gewicht, 100% recyclebaar, eenvoudig te monteren en 100% rottingsvrij. De mensen van LJ Solutions (https://ljsolutions.nl/) zijn allemaal enthousiast over dit product en dat stalen ze ook zeker uit. Positiviteit, ruimte voor vragen en zoeken naar mogelijkheden maakte dat ik in samenwerking met LJ Solutions dit mooie product toe mag gaan passen. 

Eind van de ochtend kwam mijn constructieve hout binnen en kon ik mijn werkplek in gaan richten. De materialen nemen toch meer ruimte in dan verwacht en ik ben blij dat ik nog maar een deel van mijn hout besteld heb. Ik zou een grotere opslagplaats nodig hebben had ik alles op willen slaan. 

 

Vanochtend, 15 februari, kwam de basis van mijn huisje, het onderstel, daarna ben ik begonnen met de eerste werkzaamheden. DPC folie plakken in mijn onderstel zodat vocht, via de onderzijde, geen vrij spel meer heeft. ’s Middags zijn we begonnen met het op maat zagen van de eerste vloerbalken. Mijn tiny house wordt (maar) 30 m2 en daardoor zie je hoe veel impact iedere stap heeft. Iedere klusdag zal ik resultaat zien.

Vele handen maken licht werk was in dit geval toch echt waar! Wat ben ik blij met alle hulp en steun die ik nu al heb ontvangen. Dat we er met elkaar een mooie reis met een prachtig doel mogen hebben.

 

Een gedachte over “Eerste leveringen materialen

  • Sylvia

    Wat leuk om dit zo met jou mee te maken.
    Succes en ik kom zeker een keer kijken bij jou tiny hous.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *