DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Twintig weken bouwen, het eind is in zicht

Het eind is in zicht. Twintig weken zijn we onderweg en over zes weken is het transport ingepland! Nog zes weken van hard werken die er aan zullen komen maar samen met vrienden en familie zullen we dit tot een goed eindresultaat brengen! Met veel plezier en kriebels in mijn buik kan ik melden dat mijn Tiny House 5 augustus, in de middag, op transport zal gaan. Het transport wordt geregeld door een zeer lokale partij (Klomp transport uit Harderwijk). Na een ontzettend prettig telefoongesprek en bevestigingsmail zijn we weer vol enthousiasme verder gaan klussen. Bedankt voor de mooie woorden in de bevestigingsmail. ”Sowieso erg onder de indruk van de manier waarop je dit benaderd. Erg inspirerend en een voorbeeld voor deze generatie. Met respect naar je ouders en met de juiste motivatie!”. Iedere keer dat ik de tekst terug lees krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht, dit zijn de mensen die mij ook motiveren om door te gaan!

Donderdag heb ik mijn definitieve vloer uitgezocht. Een groot reststuk vinyl zal gaan schitteren in mijn tiny house! Voordeel van vinyl is dat het uit 1 geheel bestaat en dat er minimale naadjes toegepast worden. Daarnaast is de keuze in vinyl niet zo mega groot, wat het ook makkelijk maakt. Ik heb niet lang hoeven twijfelen over de vloer en met een kwartier had ik het gekocht! Volgende week wordt de vloer geleverd en in de komende paar weken zullen we hem zelf gaan leggen!

Donderdag en zaterdag stonden ook in het teken van de gevelbekleding. De afgelopen weken is dit een rode draad door de bouw heen, iedere week een stapje verder naar het eindresultaat. Laag voor laag komen we hoger, nog even en de gevels zijn allemaal dicht!

Naast de gevel vordert ook het dak. Van binnenuit zijn we begonnen om het dak dicht te maken. Eerst de Xlaine folie en de latten er tegenaan en vervolgens boven op het dak verder. Deze week hebben we de steenwol tussen de dakbalken aangebracht en de dakranden voorzien van OSB-platen. Komende week gaan we het dak dicht leggen met OSB-platen en daarna kan de dakdekker komen! Dat is dan echt het moment dat mijn dak waterdicht is, of in ieder geval zal moeten zijn.

Na de achttiende week bouwen kon het gas d’r op, maar met alleen gas kom ik niet ver in mijn huis. Elektra en water zijn ook twee belangrijke spelers. Vrijdag en zaterdag zijn we druk bezig geweest om de waterleidingen te leggen en de juiste koppelingen er aan te persen. Ik heb ontzettend veel geluk gehad met het feit dat ik hier ook gereedschap voor heb kunnen lenen, dat maakte het aansluiten allemaal een stuk makkelijker!

De 500 Liter watertank staat nu binnen op zijn plek in de technische ruimte, de hydrofoorpomp staat binnen en het waterfilter is opgehangen en zit aan de waterleiding gekoppeld. Het testen van de systemen kan pas gebeuren zodra er water in de tank zit en de douche of keukenkraan aangesloten zijn. Nog even geduld.

Het einddoel van dit bouwweekend was om het dak gevuld te hebben met de steenwol isolatie, het water aangesloten te hebben en de elektra voorbereid te hebben voor volgende week. Allen zijn gelukt! Volgende week gaan we in de afwerking grote stappen nemen, zowel aan de binnen als aan de buiten zijde. Wordt vervolgd!

Een gedachte over “Twintig weken bouwen, het eind is in zicht

  • Super zover als jullie al zijn en wauw, een transportdatum!
    Het einde komt in zicht, maar nog genoeg te doen.
    Straks kan je heerlijk genieten in je paleis!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *