DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Negentiende week bouwen, het dak is dicht

Plaatjes vertellen meer dan woorden. Deze week valt er weinig te vertellen over wat er gebeurd is, maar er is daarentegen wel weer heel veel te zien.

Vorige week vertelde ik dat we de gasleiding getest hadden en dat de vloer afgemaakt kon worden. Daar hebben we geen gras over laten groeien en met trots kan ik vertellen dat de vloer af is! Inmiddels kunnen we zonder zorgen rondlopen in huis.

Het loopt echt zo anders nu de vloer dicht is. Niet meer met iedere pas op letten of de plaat onder je voeten wel vast ligt en recht op de latten, maar gewoon met je handen vol het huis door kunnen.

< Woensdag zijn we druk bezig geweest met de gevelbekleding. Inmiddels zijn alle vier de gevels voorzien van de grijze gevelbekleding.

> Zaterdag ben ik bij de achtergevel verder gegaan met de zwarte gevelbekleding. Hier liggen nu twee rijen van klaar om te bevestigen. Eind van de middag lukte dat niet meer in mijn eentje. Dan maar wachten tot volgende week en de klus samen met iemand oppakken!

Vrijdag was een dag dat er erg veel gebeurt is. Papa is de hele dag bezig geweest met het aanleggen van alle buizen voor de elektra. Op sommige punten is het een mega buizendoolhof geworden. Gelukkig heeft hij nog het overzicht, als ik het had moeten doen was het niet goed gekomen!

Mama en ik hebben vrijdag het laatste deel van het dak dicht gemaakt. Terwijl we bezig waren de folie aan te brengen, kon ik nog snel de laatste foto van de dakbalken maken. Inmiddels zijn die niet meer zichtbaar. Nu het dak aan de binnenzijde dicht is, kan aan de bovenzijde nog een extra laag isolatie aangebracht worden. Steenwol isolatie met een wat hardere persing. Een isolatiemateriaal met hoge geluidswerende en thermische eigenschappen.

Vrijdag hebben we ook nog de tijd gevonden om de trap naar zolder te monteren. Via Marktplaats heb ik een oude vlizotrap op de kop kunnen tikken. Deze trap bestaat uit twee delen. Gelukkig is 1 deel precies genoeg om boven op de zolder te komen!

Wanneer de trap gebruikt wordt kan deze aan de bovenste set haken hangen en wanneer de trap niet gebruikt wordt kan deze aan de onderste set haken hangen. Aan de onderste set haken hangt hij vlak langs de muur af en zo niemand in de weg.

Een week waarin weer veel gebeurd is. Nu alle isolatiefolie tegen de gevels en het dak zit, kunnen de gipsplaten aan de binnenzijde aangebracht worden. De vloer zit dicht en de gevelbekleding schiet ook goed op! Mijn huis wordt iedere week steeds meer ”af”.

4 gedachten over “Negentiende week bouwen, het dak is dicht

 • Ze hebben het er hier thuis dagen over gehad hoe mooi en nog best groot je Tiny huis is. Hoop heel snel te komen kijken.
  Ziet er schitterend uit

  Beantwoorden
 • Nu begint het echte afwerken en dicht maken.
  Wat een geniaal idee met de vlizotrap, super!

  Beantwoorden
  • Wat een gaaf project!
   Onze zoon is (niet op de hoogt van jou werk) ook helemaal into tinyhouse.
   Hij is er vast van overtuigd zelf er één te bouwen, op een semi dieplader, zodat het, bij noodzaak, verplaatsbaar is.
   Is de ruimte waar jullie bouwen beschikbaar voor nog een project?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *