DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Eenentwintig weken bouwen, gi-ga-gipsen

Afgelopen week stond in het teken van het volledig dichtmaken van het dak. Donderdag is er hard gewerkt om het dak boven de zolder dicht te krijgen. Na dat deze dicht was, zijn we verder gegaan met het dak boven de woonkamer. Aan het einde van de dag was er 1,5 dak dicht.

Vrijdag zijn we verder gegaan met het dak boven de woonkamer. Aan het eind van de dag zat ook dit dak dicht!

Zaterdag was het tijd voor het laatste deel. Het schuine dak. Rij voor rij, stukje bij beetje werd het dak dicht gelegd. Honderden schroeven verder, maar het dak zit helemaal dicht!

Weer een mijlpaal bereikt en nu is het tijd voor de dakdekker. Het plakken van de EPDM dakbedekking is de enige klus die ik uitbesteed aan een professioneel bedrijf.

Naast het feit dat er donderdag hard doorgewerkt is aan het dak, werd er aan de binnenzijde ook hard door gewerkt. De woonkamer en de zoldervloer zijn volledig opgeschuurd. Door de vulstroken waren er wat scherpe kanten ontstaan en zodra het vinyl daar overheen gelegd zou worden, bestond de kans dat dit zou gaan tekenen in de vloer. Door de scherpe kanten weg te schuren verklein je de kans dat het gaat tekenen in het vinyl. Als kers op de taart werd dit weekend ook mijn vinyl gebracht. Binnenkort kunnen we de vloer gaan leggen!

 

Vrijdag stond onder andere in het teken van elektra. Papa en de boer waren druk in de weer met draad, buisjes en stopcontacten. Inmiddels is de groepenkast in de technische ruimte zo goed als aangesloten en is de draad door het hele huis getrokken. Uiteindelijk komt het er op neer dat werken in een ”klein” huis de klus niet kleiner maakt. Gelukkig schiet het wel goed op!

Uiteindelijk zal de technische ruimte echt het bolwerk met installaties worden. Momenteel hangt de gasgeiser al, staat de watertank, is het waterfilter aangesloten en hangt de groepenkast. De accu en omvormers liggen al klaar om opgehangen te worden en dan hoeft alleen de hydrofoorpomp nog aan de grond bevestigd te worden. Al met al wordt dit een ruimte vol met installaties.

De gevelbekleding aan de achtergevel komt ook beetje bij beetje verder omhoog. Met een beetje geluk zit deze gevel komend weekend helemaal dicht. Als je zo met de gevelbekleding bezig bent en steeds hoger komt, wordt ik toch wel trots. Trots op hoe het er uit komt te zien en trots op het geen we allemaal maar doen. Het plaatsen van de gevelbekleding op deze hoogte is echt niet meer alleen te doen en moeten we al met z’n twee├źn doen. Gelukkig laten mijn ouders en vrienden mij niet in de steek en krijg ik alle hulp om deze klus af te kunnen maken!

Zaterdag was de drukste dag van dit bouwweekend. Naast het dak zijn we ook aan het gi-ga-gipsen gegaan. Maanden geleden heb ik de gipsplaten al besteld welke tegen de gevels zouden komen en vandaag was het tijd om deze platen te gaan verwerken. Vier mannen samen bezig in mijn woonkamer. Allemaal druk met gips. Oppervlaktes werden opgemeten, platen werden gesneden en vervolgens tegen de muur aan bevestigd. Wat het niet makkelijker maakte was dat het dubbel-laags gips was en dat er ook nog gaten in geboord moesten worden voor de stopcontacten.

Uiteindelijk aan het einde van de dag was de eerste ruimte helemaal af! De woonkamer, wanden en het dak zijn voorzien van gipsplaten en wat geeft dit toch een ander gezicht aan de ruimte. Heel eerlijk lijkt hij zo veel kleiner dan met de Xlaine-isolatiefolie. De folie weerspiegelde het licht en een gipsplaat doet dit niet. Toch ben ik trots op iedereen! Het zijn onmogelijk grote platen om mee te werken en niemand heeft dit eerder gedaan. Toch is het gelukt om de woonkamer heel netjes te bekleden met gipsplaten. Volgende stap in de woonkamer is het netjes afwerken van de schroefgaten en de randen. Daarna kan er geschilderd worden!

Nog maar een maand te gaan in dit enorme avontuur. Nog een maand aan het bouwen in de schuur en dan gaat mijn droom op transport. Uiteindelijk zal ik in Harderwijk ook nog het nodige werk moeten verrichten, voor ik er daadwerkelijk kan gaan wonen. Het feit ligt er dat wanneer ik dat werk moet verrichten, mijn huis daar maar mooi staat!

2 gedachten over “Eenentwintig weken bouwen, gi-ga-gipsen

 • Nu gaat het echt snel Demi
  Meer resultaat en werkelijkheid

  Voor je het weet richt je je huis in

  Beantwoorden
 • Wat een verschil al zeg, wat zijn jullie druk geweest!
  Wel heel leuk om je te volgen.

  En wat Hermine zegt, nog even en hij staat op zijn plek en ben je aan het inrichten. Dat komt nu steeds dichterbij.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *