DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Wonen

Thuis in mijn T(iny)huis

Met veel plezier woon ik inmiddels in Harderwijk! Eindelijk, na lang en veel klussen, heb ik mijn spullen verhuist en ben ik in mijn Tiny House getrokken. Er zullen zeker nog wat afwerkpunten zijn die ik de komende maanden nog tegen zal komen, maar gelukkig belemmeren deze het wonen niet.

Voordat ik in mijn Tiny House kon gaan wonen, moesten er nog een aantal belangrijke werkzaamheden verrichten. Een van de punten waar nog veel gebeurd is, is het water.

De watertank van 500 liter binnen is al aangesloten, maar alleen 500 liter water opslag is niet voldoende. We zijn druk bezig geweest met het graven van een gat buiten om daar nog een 1000 liter tank te plaatsen. Deze 1000 liter tank wordt weggewerkt onder de vlonder. Zo is de watertank niet in het zicht, maar middels een luik in de vlonder wel toegankelijk.

Nu ik maximaal water op kan slaan kunnen ook de keukenkraan en douche verder aangesloten worden. De keukenkraan was al gemonteerd in het aanrecht, maar de afvoer moest nog geplaatst worden en de waterleiding aangesloten.

Vervolgens de UV-lamp in mijn water filter systeem plaatsen en druk op de leidingen zetten. Dit was een spannend moment en zorgde voor wat extra kopzorgen. Gelukkig was dit snel opgelost middels een terugslagklep, die was ik vergeten (oeps), en wat extra teflon tape rondom de schroefkoppelingen. Met het water uit de leidingen kunnen we de laatste fase in. Het schilderen en schoonmaken van mijn huis. Langzaam aan komt het einde in zicht.

In deze laatste klusperiode waren er zeker memorabele eerste keren. De eerste borrel en het eerste avondeten heb ik samen met papa en mama genuttigd in Harderwijk. Genieten buiten aan de picknicktafel en lekker nog wat zonnestralen meepikken.

Die avond zagen we ook voor het eerst de buitenlamp aan. Het blijft een mooi gezicht om mijn huis iedere keer weer te zien groeien.  Helaas moeten er nog steeds werkzaamheden gebeuren voor dat ik hier kan genieten van nog meer borrels en mijn buitenlamp.

Zo viel het schilderwerk uiteindelijk reuze mee. Wel was het een raar gevoel dat je de muren die je eerst behangen hebt, over gaat schilderen. Wat ik niet verwacht had, was dat het met 1x schilderen goed zou zijn, mijn verwachting was dat we de muren minimaal 2x zouden moeten schilderen. Het schoonmaken daarentegen viel minder mee. De kozijnen waren een beste klus. Pur, behangplak en verf moesten er allemaal vanaf gehaald worden. Dat koste meer tijd dan verwacht maar met goede muziek en een hele lieve mama hebben we de klus in een dag geklaard. Uiteindelijk zal je de kozijnen maar 1x zo vies tegen komen (althans dat hoop ik dan maar).

Nu het helemaal schoon is van binnen is het tijd om de spullen te gaan verhuizen. In een weekend tijd had het grootste deel van mijn spullen al zijn weg naar Harderwijk gevonden. Een week laten nam ik mijn matras en kleding mee en vond ook ik mijn weg naar Harderwijk.

Het voelt zo raar om na 20 jaar de spullen in je slaapkamer in te pakken en het te verhuizen naar een andere plek. Toch voelt het hier in Harderwijk gelijk aan als thuis. Je leeft zo naar dit moment toe en dan is het eindelijk zo ver. De eerste avond alleen. Eten koken en vervolgens lekker met de beentjes omhoog op de bank neer kunnen ploffen.

In die twee weken dat ik nu op mijzelf woon hebben we qua klussen zeker niet stil gezeten. Inmiddels staat er een mooie vlonder en staan de palen er al voor de overkapping. Deze zal niet zo lang meer op zich laten wachten want mijn laatste twee zonnepanelen ga ik plaatsen op de overkapping. Zeker nu de dagen korter worden is het handig als ook die laatste zonnepanelen aangesloten zijn.

In drie dagen tijd hebben we de vlonder geplaatst. Eerst de paaltjes uitzetten en slaan, vervolgens dwarsbalken plaatsen en daar boven op de vlonder planken vastzetten. Tussendoor moesten ook nog de palen voor de overkapping geplaatst worden. Deze palen zitten 1 tot 1,5 meter in de grond zodat de overkapping uiteindelijk geen kant op gaat.

Mijn huis begint er steeds mooier uit te zien zo met vlonder. Ik ben erg benieuwd hoe het er dan uit ziet als de overkapping er ook staat. Deze hebben we helaas niet direct het weekend na de vlonder kunnen bouwen. Die bouwdag werd in gezet voor een zeer belangrijke andere taak. Namelijk de kachel.

Het was namelijk tijdens de eerste twee weken vrij koud binnen in huis. ’s Ochtends als ik uit bed kwam was het 13 a 14 graden. De luchtvochtigheid kroop steeds verder omhoog totdat zelfs mijn matras klam aan voelde. Dat was het moment dat de knop toch om moest en er moest toch echt binnen korte termijn een kachel komen. Zoals velen wel weten was het eigenlijk mijn bedoeling om te wonen zonder bron van verwarming. Je zou zeggen dat mijn huis goed genoeg geïsoleerd zou zijn. Toch moest ik een speurtocht op gaan starten of ik een hout- of een gaskachel aan ging schaffen. Elektrisch was niet mogelijk omdat mijn opwekking daarvoor te laag is.

Uiteindelijk had ik contact met Laureano van de Rocketstove store en hij kon op korte termijn schakelen. Sinds afgelopen vrijdag zit ik er weer warmpjes bij met mijn Rocketstove. Blij dat het op zo een korte termijn geregeld kon worden!

Met mijn verjaardag op komst is het ook fijn te weten dat ik mijn gasten niet in de kou hoef laten te zitten, maar dat ik dan lekker het kacheltje aan kan zetten! Proost en we nemen er alvast een stukje taart op. Het leven is een feestje maar vanaf dit jaar moet ik zelf de slingers ophangen!

4 gedachten over “Thuis in mijn T(iny)huis

 • Bianca

  Hoi Lieve Demi…
  Heel veel woonplezier hier in Harderwijk!
  Wat een werk heb jij met familie en vrienden verzet zeg!
  Jij mag er trots op zijn!
  Wij komen zeker een keer kijken in jouw nieuwe woonplek!
  Liefs van Bianca en Frans

  Beantwoorden
 • Bianca L

  Heel veel plezier en geluk in je eigen huis.
  Nu je er woont zal je zeker e.e.a. tegenkomen, de eerste heb je al uitgevonden dan je toch wel verwarming nodig hebt. Wel fijn dat het dan ook zo snel geregeld kon worden!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *