DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Twaalfde week bouwen, van ladder naar steiger

Twaalf weken onderweg en afgelopen woensdag hebben we de steiger op mogen halen! De komende weken gaan we de hoogte in.

Donderdag als ervaren steigerbouwers (kuch) bezig geweest om de steiger neer te zetten. Samen komen we overal uit en zoals Pippi altijd zei: ”Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” Zo is dat en uiteindelijk is het maar mooi geluk!

Als je eenmaal op de steiger staat, dan is het uitzicht op je dak toch wel indrukwekkend.

Na het zetten van de steiger weer op naar huis, een korte dag op de bouw maar een ervaring rijker!

Vrijdag zijn we verder gegaan met de tweede overgang van plat naar schuin dak. De voorbereidingen hadden we vorige week al gedaan en het frame inclusief de OSB platen stond al helemaal klaar, maar het moest nog de hoogte in. Vrijdag hebben we het frame geplaatst, een extra schuine dakbalk op maat gemaakt en zijn we zelfs nog een stap verder gegaan.

Boven op het zoldertje moesten nog 2 muurdelen gemaakt en geplaatst worden. Deze hebben we opgemeten, gezaagd, geschroefd en geplaatst. Nu hoeven er geen muren meer gemaakt te worden en is de complete vorm en verdeling van het huis af. Het deel van de zolder waar nu muren omheen staan, wordt een plek waar ik wat bakken en spullen kan opbergen zonder dat ze direct in het zicht liggen.

Zaterdag middag is er voor het eerst op de steiger gewerkt. Samen met mijn moeder op hoogte OSB platen schroeven, balken bevestigen en PIR platen plaatsen. Eenmaal op de steiger wil je niet te vaak naar beneden klimmen om dingen te pakken. Zeker in het begin is het nog best spannend. Gelukkig liep mijn vader nog beneden rond, dat heeft hij gemerkt. ”Pap, we zijn dit vergeten wil jij dat pakken?”. Naast alle platen zagen was hij dus onze volledige ondersteuning op de grond.

   

Zaterdag was echt een dag om in te komen. Werken op de steiger is toch anders dan werken op de grond. Gelukkig viel het ons reuze mee. Dat beloofd veel goeds voor komende week. Maandag t/m vrijdag zullen we aan het bouwen zijn, wat zal er dan een hoop veranderen! Ik kan alvast 1 ding vertellen, volgende week zal ik genoeg te vertellen hebben!

Een gedachte over “Twaalfde week bouwen, van ladder naar steiger

  • Het blijft leuk om het zo te zien, elke week weer een flink stuk verder.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *