DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Algemeen

Tijd voor een feestje!

1 Jaar Tiny House Demini 14/02/2020 – 14/02/2021

Vorig jaar, 14 februari, een belangrijke mijlpaal. De eerste bestellingen mocht ik die dag in ontvangst nemen. De eerste dagfoto is op 14 februari gemaakt en 15 februari ben ik dan echt gestart met de bouw.

Dagfoto 14 februari 2020

Nu exact een jaar later zit ik heerlijk in het zonnetje op de bank deze update te schrijven. Wat is er veel gebeurt het afgelopen jaar en wat ben ik trots op iedereen! Iedere dag geniet ik met volle teugen van het wonen in mijn Tiny House. Tot op heden heb ik 1 ding gevonden wat ik een (eventuele) volgende keer anders zou doen, iets heel kleins, maar ik zou kiezen voor een andere douchedeur. Verder zit mijn huis zo goed in elkaar!

Ieder onderdeel in huis brengt weer herinneringen mee aan de periode dat we aan het bouwen waren. Goede gesprekken op zolder, lachen gieren brullen in de kleinste hoekjes en dansjes maken op het dak. Ook hier op locatie zijn er genoeg herinneringen gemaakt. In de hitte het plaatsen van mijn huis op zijn plek, in de miezer bouwen aan de veranda en vliegende zonnepanelen tijdens harde wind. Nu in mijn Tiny House leef ik veel meer met het weer. Hitte, kou, droogte, nattigheid, zon of bewolking alles is van invloed op mijn leven.

Een jaar wat voorbij gevlogen is, waar ik van genoten heb maar wat ik voorlopig even niet over wil doen.

Hieronder een overzicht van mijn jaar in hoogtepunten.

Mijn Tiny House avontuur begon met informatieavonden voor de buurt, de zenuwslopende zoektocht naar een bouwlocatie en het plannen van de eerste bestellingen!

   

Gelukkig was er (bijna) altijd wel hulp! Vele handen maken licht werk maar zonder de hulp van familie en vrienden had ik hier nooit al kunnen wonen! Als jullie allemaal nog een baan zoeken kunnen we wel een Tiny House bouwteam gaan vormen. Plus we hadden altijd support van Mike!

Tijd voor hoogtepunten en een feestje, de vlag uit toen het hoogste punt bereikt was! De lokale krant bleef ons op de voet volgen. Regelmatig waren er updates te vinden over het Tiny House project in Harderwijk. Naarmate de weken volgden zagen de gevels er iedere keer anders uit. Isolatie, kozijnen en gevelbekleding. Het transport kwam steeds dichter bij.

   

Isoleren, installeren en irriteren. Vooral dat laatste was ik heel goed in!

 

Toen was daar het transport… De dag dat ik minstens 10 jaar ouder ben geworden. Mijn huisje de schuur uit waar hij 6 maanden had gestaan, op de dieplader en naar Harderwijk.

 

Maar ook in Harderwijk gaat het werk door. De riolering moest uitgegraven worden. Maar na een dag hard werken was er zeker tijd voor ontspanning. Een biertje of wijntje in de zon na een lange dag klussen, welverdiend!

Vrienden en familie bleven helpen, zelfs in de miezer wisten we een veranda te bouwen! Het bouwen van de veranda en overkapping heeft wel een aantal weekenden in beslag genomen. Maar nu staat hij er mooi bij, heeft stormen overleefd en zelfs de sneeuw krijgt hem niet om!

 

 

 

Mijn helofytenfilter was het laatste dat nog afgemaakt moest worden. Het is zelfs nog een duurzaam helofytenfilter geworden, in De Lier hebben we gebruikte steenwolmatten uit de glastuinbouw opgehaald. Super duurzaam en de filterkwaliteit van gebruikt steenwol is hoger dan dat van nieuw steenwol, dit zit hem in de natuurlijke resten die achterblijven na het gebruik!

De opbouw van het helofytenfilter is als volgt:

1: Drainagebuis

2: Schelpengrit

3: Steenwolvlokken

4: Potgrond

5: Rietplanten

99% van mijn Tiny House is af. Komend voorjaar is het nog tijd om de laatste randjes af te kitten en dan heb ik voorlopig even geen werk meer aan mijn huis. Het wordt tijd dat de temperatuur weer wat op zal gaan lopen, de dagen steeds langer worden en dat ik lekker kan gaan BBQ’en hier! Maximaal genieten.

Nog even een plaatje wat ik jullie niet wil ontzeggen. Ca. 1,5 jaar geleden hebben we het ontwerp van Demini definitief gemaakt, en zeg nou zelf, lijkt het of lijkt het?

 

2 gedachten over “Tijd voor een feestje!

 • Bianca

  Wauw, wat is er veel werk verzet en gebeurd in een jaar.
  En wat heb je nu een mooie plek, die ook nog lijkt op de ontwerptekening 😉

  Ik wens je heel veel succes en woonplezier in Demini. Zodra het weer kan kom ik haar zeker een keer bewonderen!

  Beantwoorden
 • Hoi Demi,
  Ook even via jouw blog site een berichtje.
  Mooi om jouw proces te lezen. Ik ben al geruime tijd opzoek naar een big Tinyhouse. Die van jouw komt goed in de buurt
  Mijn vaste baan ben ik door Corona kwijtgeraakt en ben daarna mijn eigen praktijk begonnen.
  Echter levert dat vooralsnog niet voldoende financiële middelen om te blijven wonen waar ik nu woon. Een grote portiekwoning in Den Haag.

  Is de verbouwing van jullie nieuwe huis inmiddels begonnen? Iig veel succes

  Warme groet

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *