DeMini

Tiny House in Harderwijk – TE KOOP

Bouwproces

Drieëntwintig weken bouwen, grote passen, bijna thuis

Deze week heeft veel voldoening gebracht. Weer een klus afgerond, nog een klus afgerond en toen zelfs nog een klus afgerond. Van stof en zaagsel naar wit poeder.

Woensdag een zware dag gehad. Steiger op steiger af. Heel de schuur vol met stof, zaagsel en reststukken gevelbekleding. Uiteindelijk een uurtje langer door gewerkt, maar de gevelbekleding zit er allemaal op!! Weer een doel behaald en een streep die door de planning mag. Hier hoeven we niet meer mee bezig!

Donderdag mochten de spierballen weer uit de mouwen gehaald worden. De laatste twee kozijnen, de deuren, moesten nog de gevel in. Al die tijd zijn dit open gaten gebleven omdat dit veel makkelijker was met het in en uit lopen. Nu de werkzaamheden op zijn einde lopen, was het tijd de kozijnen te plaatsen.

Om de deuren te kunnen tillen zijn echt drie mensen nodig. Deze zijn zwaar!! Vrij vlot hadden we het kozijn van de voordeur bevestigd waarna de deur in de scharnieren terug gehangen kon worden. Zonder problemen sloot deze deur.

Toen we eenmaal bezig waren bij de terrasdeuren kwamen we er achter dat dit een enorme meevaller was geweest. Het kozijn van de terrasdeuren was ook binnen no time geplaatst alleen zijn we vervolgens drie uur bezig geweest om de twee deuren goed af te hangen.

Het eindresultaat zo met de kozijnen er in mag er zeker wezen! Het ziet er zo strak uit en de deuren sluiten nu allemaal goed. Al die uurtjes deuren afhangen zijn toch ergens goed voor geweest.

Na al het stof en zaagsel van woensdag zijn we donderdag begonnen met het produceren van wit poeder. Dit poeder komt van de gipsplaten af zodra er kleine randjes vanaf gesneden moeten worden. De plaat verpulvert dan helemaal en laat zo een wit poeder achter. Overal vind je dit terug en als je aan het einde van de dag je kleding uitschud komt er een grote stofwolk vanaf.

Donderdag zijn de overgangen van plat naar schuin dak dicht gemaakt. Vrijdag zijn de eerste platen tegen ”het monster” aan gegaan, de laatste randjes bij de woonkamer kozijnen zijn ook al afgewerkt en de kleine bergruimte op het zoldertje zit ook al dicht! Zaterdag stond in het teken van grote passen maken. De zolder is volledig afgemaakt, grote platen naar boven, gaten boren en heel snel vastzetten. Ook de binnenmuur naast mijn terrasdeuren en het hele monster is afgemaakt. Hiermee kan er ook een vinkje achter het gips. Alleen de randen bij de kozijnen zullen nog ge-gipst moeten worden, maar de rest is af!

 

Komende week staat de badkamer op de planning en zal het gips verder afgewerkt moeten worden! Nog maar twee weken te gaan.

Een gedachte over “Drieëntwintig weken bouwen, grote passen, bijna thuis

  • Bianca L

    Elke week verbaas ik me weer hoeveel jullie in een week gedaan hebben. Petje af!
    Super om te zien.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *